In januari 1639 kocht de beroemde schilder Rembrandt het grote koopmanshuis aan de Sint-Anthonisbreestraat, nu Jodenbreestraat. Hij woonde en werkte er bijna twintig jaar, tot zijn faillissement in 1658. Het gebouw was erna tot aan het begin van de 20e eeuw een woonhuis. Het pand verkeerde toen in erbarmelijke staat, maar werd naar aanleiding van het Rembrandtjaar 1906 een jaar daarop door de Gemeente Amsterdam aangeschaft. Het gebouw werd grondig onder handen genomen door de architect Karel de Bazel en ging open in 1911. De eerste bezoekers waren koningin Wilhelmina en haar man prins Hendrik.
Museum het Rembrandthuis is niet alleen gewijd aan de kunst van de schilder, maar ook aan hoe hij werkte. Hoe werden in de zeventiende eeuw prenten gemaakt? En hoe maakte je olieverf in deze tijd? Wie waren zijn collega’s en waar haalde hij zijn modellen en zijn voorbeelden vandaan? Dit alles ziet u tijdens deze rondleiding. Ook bezoekt u de tentoonstelling Rembrandt Revival waarin moderne kunst wordt getoond. Hoe gaan kunstenaars tegenwoordig om met dezelfde onderwerpen als Rembrandt eeuwen geleden?
De rondleiding wordt verzorgd door Wouter Maas, MA. De prijs is exclusief de toegang tot het museum (gratis met Museumkaart). Een dag voor de rondleiding ontvangt u een e-mail met de verzamelplaats en telefoonnummer van de rondleider.